Jótékony csokoládé és bor?

A csokoládé és a bor két olyan termék, amelyek számtalan jótékony hatással bírnak a szervezetünkre, ezt nem is vitatom.

Sok cikket, könyvet lehet erről olvasni a médiában. Nem vagyok orvos (bár sokáig szerepelt az álmaim között, hogy az legyek) és kutatásokat sem végeztem e területen, ezért nyilvánvalóan én is csak arra támaszkodhatok, amit mások írnak e termékekről.

Azt gondolom azonban, hogy, akárcsak más élelmiszerekkel kapcsolatban, ezekről is nap, mint nap jelennek meg ellentmondásos cikkek. A célom ezzel a rovattal egyfajta körképet adni arról, hogy mik is az éppen aktuális nézetek a lapunk témáját alkotó egyik, illetve másik termékeket illetően.

Emellett a hosszú távú céljaim között szerepel az egyes kiegészítő, hozzáadott termékek bemutatása is szintén az egészség szemszögéből.  

Mint minden ember számára, nekem is fontos az egészségem, még ha néha meg is felejtkezem róla, sajnos leginkább az étkezések során. Ezért is szeretnék minél tisztábban látni e területen (bár őszintén szólva kissé félek, ahogy elmélyülök majd a szakirodalomban, egyre kevésbé leszek biztos a dolgomban).

Végül pedig arra lennék igazán kíváncsi, hogy milyen hatást gyakorol a szervezetünkre, ha együtt fogyasztjuk a csokoládét és a bort?

Bernáth-Ulcz Adél

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés