Stühmer Chocolate

A Stühmer-csokoládék Stühmer Frigyes, németországi cukrászmester nevét őrzik. Ő alapította ugyanis az első nagy volumennel termelő csokoládégyárat Magyarországon, 1868-ban. Sőt, a a szaloncukor nagyüzemi gyártását is ő kezdte el. Pályafutását Németországban kezdte, majd dolgozott Prágában is. 1868-ban hívták Pestre egy kis cukorkaüzem irányításának átvételére.

Ezt olyan mértékben sikerült felfejlesztenie, hogy még Ferenc József is érdemkereszttel tűntette ki munkásságáért. Halála után fia vette át a cégvezetést. Csak, hogy néhány klasszikus példát említsünk, amelyek a Stühmer csokoládégyár máig ismert termékei voltak: a krémszaloncukor, a csokoládémikulás, a ma is népszerű Tibi márka csokoládéi, a Frutti, a Zizi. 1948-ban államosították a céget. Létrehozták belőle a Budapesti Csokoládégyárat, ami aztán a Stollwerck kezébe került.

A Stühmer márkanév újjáélesztése a 2004-ben alapított, egri Stühmer Kft-nek köszönhető. A több mint 40 éves múltra visszatekintő Stühmer Édességbolt 2005-ben lett a cég tulajdona.

Ezután egy hosszadalmas folyamat keretében sikerült a Stühmer márkanév védjegy-tulajdonjogát is megvásárolni. 2008-ban pedig átadták Novajban azt a csokoládéüzemet, ahol már akadálytalanul folyhatott a termelés.

A paletta, amivel dolgoznak szinte végeláthatatlan: szeletes termékek pl. Melódia szelet, Korfu kocka, Gránit kocka; táblás csokoládék pl. banános, feketeteás, chilis-fahéjas, trüffelkrémes étcsokoládé, mákos, szilvás, egészmogyorós tejcsokoládé; deszertek: pl. Desszeretem-sorozat, Kalocsa (kalocsai erős paprikával, meggyel), Marcipán-válogatás, Ninon-desszertek, Virágos-, Borcsók-, Százszorszép-sorozat; Stühmer kakaó, kávé, szaloncukrok; diabetikus szaloncukrok, desszertek, táblás csokoládék.

Ma már több helyen is értékesítik csokoládéikat, Egerben, Gyöngyösön, Novajban, Budapesten.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés