Fabric Csokoládé

A Fabric Csokoládé Manufaktúra ötlete 2010-ben született meg, de a tényleges munka 2012 szeptemberében indult csak el, mivel az indulást 2 évnyi kreatív folyamat előzte meg. 

A formák tervezése, kivitelezése, a csomagolás és a receptúra kikísérletezése párhuzamosan folyt. A csokoládékat Szeleczky-Takács Viktória készíti. A kísérletezgetésekben férje is besegít.

A csokoládék és bonbonok különleges megjelenése Viktória kreativitására és rajztudására vezethető vissza (évekig tanult formatervezést). Maga a Fabric elnevezés is a formára, a textúrára utal. A csokoládék díszítő motívuma a csipke, ami Viktória számára olyan különleges dolgot jelent, hogy ezzel a megoldással is szeretné felhívni rá az emberek figyelmét. A csokoládékat szilikon formába önti, amiben „csupán” annyi az érdekesség, hogy a formákat is maga készíti.

Honnan az ihletettség a csokoládé iránt?A csokoládéval úgy került kapcsolatba, hogy egy általa szerkesztett gyermekműsor kapcsán eljutott egy csokoládéműhelybe, amely akkora hatást gyakorolt rá, hogy akkor már tudta ezzel szeretne foglalkozni.

A csokoládék ízei az itthoni és a külföldi utazgatásai során szerzett gasztronómiai élmények benyomásai révén alakulnak ki.

Ezek a kézműves csokoládék nem tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, aromákat, adalékanyagot, minden fűszer és ízesítés természetes. Az ízesítő anyagok kiválogatását is maga végzi.

A palettát bonbonok, trüffelek és táblás csokoládék alkotják. Ez utóbbiak területszelektáltak és úgy ízesítettek, hogy a régiók sajátos ízvilágát tükrözzék. A termőhelyek, csokoládétípusok és ízesítésük a következő: Grenada szilvapálinkával és lekvárral, Madagaszkár sóval, ribizlivel, Sao Thomé fekete szezámmal és málnával, Arriba tejcsokoládé puffasztott kölessel, fahéjjal, vagy épp aszalt meggyel, mákkal, fehércsokoládé citrommal, fahéjjal, illetve zöldteával, gyömbérrel.

A választékban még egy diabetikus csokoládé is található, amely az ún. maltitollal, azaz egy olyan természetes édesítővel ízesített, ami nem emeli meg jelentősen a vércukor szintet.

Terveik között további formák, minták és ízpárosítások szerepelnek, hiszen a lehetőségek mindhárom téren végtelenek. Ez teszi igazán fantasztikussá és izgalmassá a csokoládékészítést.

Elérhetőségek:
Zurg and Fabric Kft.
1116. Budapest Kalotaszeg utca 15.
Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
www.fabriccsokolade.hu
+36-30/4633355

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés