Csokoládia

A Csokoládia Birodalom egy kellemes kis csokoládézó hely és bolt egyben. Egy olyan különleges hely, ahol csupa-csupa finomság található. Leginkább saját készítésű csokoládéik alkotják választékuk tetemes részét.

Tallum Szilvia és Szilágyi Antal csokoládék iránti elkötelezettsége húsz éve kezdődött. Ám ekkor még csak fogyasztói szinten. Németországi tartózkodásuk idején szemet (és szájat) gyönyörködtető csokoládézókban jártak.

Az élmény nagy hatást gyakorolt rájuk Szilvia cukrászmester lett, így nem szakadt el a gondolattól, hogy esetleg egyszer egy ilyen saját csokoládézójuk legyen.

2009 hozta meg a fordulatot a Csokoládé című film a párra is nagy hatást gyakorolt. 2010 márciusában aztán már meg is nyitották a hőn áhított csokoládé üzletüket.

Az üzletben lehet kávézni, forrócsokoládét majszolni, és Csokoládia saját termékei között mazsolázgatni.

Termékeik, amolyan Gombóc Artúrosan a következők: kézműves bonbonok, trüffelek, csokifigurák, forrócsokoládék, pörkölt kakaóbabok, bor és csokoládé csomagok, táblás csokoládék.

Alapanyagaik kiváló minőségűek, belga, olasz, francia eredetűek. A csokoládékhoz adott ízesítőknél pedig arra törekednek, hogy lehetőleg organikus termesztésből származzanak.

A terület- és ültetvényszelektált csokoládéik igazi prémium kategóriát képviselnek. Csak, hogy néhányat megemlítsünk közülük: Uganda, Ecuador, Vanuatu. A Cru sorozatot (avagy a legkiválóbbakat): Dominika, Venezuela, Madagaszkár és a Cru La Cuvée 85 %-os étcsokoládé alkotja. Ezek a csokoládék nem tartalmaznak lecitint, csak nádcukrot és valódi Bourbon vaníliát.
Az ízesített csokoládéknál csak a fantázia szab határt. Van köztük törökmogyorós, fahéjas, kekszgolyós, fenyőmagvas, áfonyás, mandulás, rózsaborsos, tandoori masalás, rózsaszirmos, ibolyás, stb.

A cukorbetegekre is gondoltak, így diabetikus csokoládékat is forgalmaznak és készítenek maguk is.

Elérhetőségek:
1114 Budapest Könyves György utca 5.
Telefon: +36-1-950-47-60
Munkaidőben: 06-20-4-25-45-35
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
web: www.csokoladia.hu 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés