Curioso

Nomen est omen, a Curioso Manufaktúra nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint olyan különlegességek készítése, amellyel meglephetik fogyaszttóikat és néha bizony még saját magukat is.

A 2015-ben, Egerben létrejött kézműves manufaktúra éppen ezért bátran nyúl az alapanyagokhoz, keresi-kutatja az újabb és újabb ízeket, amelyek csokijaiban jól harmonizálva érvényre juttathatók.

Precizség, igényesség látszik, hallatszik minden szavukban, mozdulataikban és nem utolsó sorban a csokijaikban. Honnan ered ez a fegyelem? Nos, erre életük, munkájuk a válasz.

Dr. Pappné Dragony Kinga és férje Dr. Papp Péter egy pedagógus, állatorvos házaspár, akik kalandos úton jutottak el a csokoládék világába.

Péter élelmiszerbiztonsággal, -minőséggel is foglalkozik munkája során. (Érthető a technológia fegyelem, ugye?) Innen az élelmiszerek iránti éredeklődése is. Az évek során ez odáig „fajult”, hogy megfogalmazódott benne a gondolat a saját termék iránt. Ekkor sajtkészítésbe kezdett, amelyet nagy odaadással végzett, de kellő idő hiányában ez a dolog kicsit háttérbe szorult (bár, ahogy mesél róla, nem csupán emléknek tűnik ez a hobbi).

A saját termék ötlete azonban továbbra is ott motoszkált Péter gondolataiban, majd néhány izgalmas csokoládékóstoló után a terv immár egyértelművé vált. A csokoládé-készítés lesz az új irány. Ezt követően itthon és külföldön, párjával együtt jártak kóstolókra, aztán tanfolyamokra és végül már el is készült az első tábla csokoládé. Majd hirtelen neve, csomagolása is lett a „gyermeknek”. Ez évben pedig el is indult vállalkozásuk, amelyben a csokoládékat többnyire Kinga készíti, de Péter is aktívan részt vállal a termékfejlesztésben, kóstolásban és értékesítésben.

Jelenleg 10 féle táblás csokoládé szerepel kínálatukban, haiti és madagaszkári alapanyagokkal. Készítenek ízesített és ízesítés nélkül tej-, étcsokoládékat és fehér csokoládékat is. Az ízesítők között a bio mandarinolajtól kezdve kakukkfű, rózsabors, aszalt mangó, japán zöld tea és még sorolhatnánk, hogy mi minden szerepel, de a csokikról részletesen majd blogunkban beszámolunk...

Egy "aprócska", ám de el nem hanyagolható tény azonban, hogy már az első megmérettetésükön az International Chocolate Award kelet-európai versenyén rögtön szép eredményeket értek el. Három táblájuk is ezüst érmet nyert: a Tejcsokoládé bio mandarinolajjal és rózsaborssal, a Fehércsokoládé bio citromolajjal illetve a Haiti étcsokoládé kakukkfűvel.

Elérhetőségek:
Kapcsolattartó: Dr. Pappné Dragony Kinga
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
Tel.: +3620/325-2485
www.curioso.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés