Mandulaforgács

Forgács Klára egyike azon keveseknek, akik megpróbálják azon sokak igényét kielégíteni, akik betegségük, vagy élelmiszer-érzékenységük okán nem tudnak bármely ételt elfogyasztani. 

Így az ő manufakturájában kapható termékek tej, glutén és hozzáadott cukor nélkül készülnek.

Klára Székesfehérváron dolgozik. Közgazdász végzettsége ellenére korábban egyedi ruhák készítésével foglalkozott, majd az utóbbi években újabb fordulatot vett az élete és elkezdett az édességek világa iránt érdeklődni. Cukrász tanfolyamokat végzett, hazai mesterektől tanult, és mostanra már egy igen széles termékpalettát tudhat magáénak.

Nevezetesen édes és sós süteményeket, kekszeket, tortákat, illetve bonbonokat készít a fent említett és minden egyéb tartósító, állományjavító, ízesítő mesterséges adalékanyagok nélkül. Divatos kifejezésekkel élve, termékei javarészt a vegán és a paleo kategóriáknak is megfelelnek.

A textúrák, állagok, ízek tökéletesítésére törekszik, úgy, hogy mindenhez csak természetes és lehetőleg a saját kertjében megtermett alapanyagokat használ fel.

A számunkra izgalmas bonbonjainak kínálatát folyamatosan bővíti. Jelenleg 80 %-os belga csokoládé adja azok alapját. Mellette datolyával, sütőtökkel, édesburgonyával (vagy batáta) oldja meg a termékek édesítését, „állagjavítását”.

A bonbonok tekintetében a sorból mi a zserbót, az erdeit, a chilist, a sósmogyoróst, a komlóst és a kávést emelnénk ki. Ezekről blogunkban részletesen be is számolunk.

Klára lendületes, kreatív személyiség, aki folyamatosan kísérletezget a nem is oly egyszerű alapanyagokkal, technikákkal, hogy meg tudja valósítani célkitűzését. Ami pedig nem más, mint: az emberek egészséges édességeket fogyaszthassanak anélkül, hogy aztán bűntudatuk lenne, vagyis  „Falatnyi boldogsághoz jussanak, büntetlenül”.

Elérhetőségek:
Forgács Klára
06302721214
Székesfehérvár
www.mandulaforgacs.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés