Fabro Pincészet

A paksi Sárgödör téren található pincészet filozófiája: „Mi a Fabro pince alapítóiként valljuk, hogy emberi életünk célja, a kiteljesedés. Számunkra a pince és a présház ennek jele, melyben testet ölt a közös akarat, a robosztus férfierő és a kifinomult női lélek harmóniája. Nekünk a pince érték, melynek mély szíve megőrzi és kiérleli a legmagasabb minőségű munka gyümölcsét, és kötelességként diktálja a vendég szeretetét. De a pince és a présház egyben fórum is, ahol vendégeink szívükbe zárhatják egymást, borainkat, és étkeinket is.”

A pincészet tulajdonosa Kovács Sándor 2009 óta készít borokat a Tolnai borvidéken. Jelenlegi szőlőterülete 3,5 hektár, de a környékről még ehhez vásárol is fel szőlőt. Borai széles választéka is bizonyítja, hogy sokféle szőlőfajtával dolgozik. Így például készít fehérborokat Chardonnay, Zenit, Cserszegi fűszeres, vörösborokat Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet sauvginon, rosé és siller borokat pedig szintén Kékfrankos fajtákból.

Borai többnyire fantázianévvel szerepelnek a piacon, így pl. Lussonium (Cabernet sauvignon), Sánc Mountain (Merlot), Limes (Kékfrankos), Corso (rosé), Máront (siller), stb.

A pincészet borairól itt részletes leírások is olvashatók.

A Fabro Pincészet pincéje igazi gyöngyszeme a paksi pincesornak, itt nemcsak kóstolókat tartanak, hanem éttermükben is szeretettel várják a látogatókat.

Elérhetőségek:
7030 Paks, Sárgödör tér 1-2
Tel.:+36 30 378 68 47
levelezési cím: Kovino Kft. 7030 Paks Kölesdi út 50
Tel: +36 30 938 04 63
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
Web: www.fabropince.hu/

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés