A’CAPELLA Szőlőbirtok

A Pincészet elnevezése mögött többféle értelmezés rejlik. Egyrészt a „capella”, mint kápolna utal az Ábrahámhegyhez tartozó kis kápolnákra, az „a’capella”, mint hangszeres kíséret nélküli előadásmód pedig utal a borász zenész múltjára és hangmérnök munkájára, amelyet a borászkodás mellett végez.

A szőlőbirtok logójában lévő három templomtorony képét is a három kápolna tornyocskái ihlették.

A kézműves kis borászat a Badacsonyi borvidéken, Ábrahámhegyen található. Dunai János szőlész-borász készíti a helyi és országos szinten is már többször elismert borokat.

Az egy hektárnyi szőlőterület zöme a településre néző Szilvádi-dűlőben található. Itt Pinot blanc, Olasz rizling, Rajnai rizling és Zeusz (Ezerjó és Bouvier keresztezésű) szőlőfajta várja évről évre, hogy belőlük bor készülhessen. Emellett János még Olasz rizling és Kékfrankos szőlőket is felvásárol.

A nagyszülők által épített ház alján található a barátságos kis pince, ahol a borok érlelődnek. János most bontogatja szárnyait ezért kisfahordós és acéltartályos technológiát egyaránt próbálgat. Célja olyan prémium minőségű borok készítése, amelyek limitált palackszámmal kerülnek ki a piacra és az igazán igényes borfogyasztókat célozzák meg.

Elérhetőségek:
8256 Ábrahámhegy, Szent István völgyi út 11.
Tel: +36-20-9352-378
Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
Web: www.acapellabirtok.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés