Matias Pincészet

Bort kóstolni olyan rituálé, mely önmagában is az élet élvezetének igenlése. Illő gasztronómiával még teljesebbé válik egy-egy ilyen alkalom.

Ez a kettős ma már szinte magától értetődő azoknak, akik kifinomult ízléssel keresik az ízek harmóniáját. A Matias Pincészet azonban a teljesség igényével fellépve egyedülálló módon egészíti ki ezt a klasszikus párost.

Az ízek mellé – könyvek által – illő gondolatokat is kínál, így az olvasás élményével együtt válik komplexszé az élvezet. Borok, étkek, könyvek! Erre a hármas egységre épül a Matias Pincészet filozófiája.

A Matias Pincészet Kiss Gábor villányi borász szakmai vezetésével működik, és több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.

Eme harmónia érhető tetten a villányi pincesoron található Matias Borozóban. A különleges környezet meghatározó eleme a kemence, melyben helyben sült finomságok – mint például kacsa-, bárány- és libasült – vár a vendégekre. A hagyományosabb ízek kedvelőinek többek között báránypörköltet, csülkös bablevest és töltött káposztát kínálunk, melyhez péntek és szombat esténként élő zene is párosul.

A vacsora kiegészítéseként a Matias Pincészet borainak széles szortimentjében mindenki megtalálja a számára kedvező ízvilágot. A széles kínálat révén lehetőség nyílik mind vertikális, mind horizontális borkóstolóra. Már 1000 forinttól biztosítanak 6 fajtából (fél deci/fajta) összeállított kóstolósort.

A családi és baráti rendezvények helyszíneként is szolgáló Matias Borozóban előzetes egyeztetés szerint akár idegen nyelvű borkóstolókra is sor kerülhet.

Elérhetőségek:
Matias Borozó
Cím: 7773 Villány, Baross Gábor u. 81.
Telefonszám: 70/380-3759
GPS koordináták: N45.8664196°, E18.4502152°
www.matias.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés